Veelgestelde vragen

De levensduur van LED verlichting wordt hoofdzakelijk bepaald door de warmtehuishouding van het armatuur. Het is heel goed mogelijk om een levensduur van 50.000 uur te realiseren, mits de warmtehuishouding van de LED lamp goed georganiseerd is. Wanneer de temperatuur van de LED lamp boven de 40 graden Celsius komt, loopt de levensduur snel terug.

Duurzaam betekent ‘lange levensduur’. Al onze LED producten zijn duurzaam met ± 50.000 branduren. Als een LED lamp 5.000 uren per jaar brandt, hoeft hij pas na 10 jaar vervangen te worden! Hierdoor lopen de onderhoudskosten drastisch terug. In ons lichtplan gaan wij altijd uit van energiezuinige, duurzame LED verlichting.

Nee, onze Prolumia LED producten zijn leverbaar in verschillende lichtkleuren. De kleurtemperatuur, weergegeven in Kelvin (K), is een maat voor de kleurindruk van het licht dat uitgezonden wordt. Hoe hoger deze waarde, hoe koeler de indruk van de lichtbron: 

2700K-3000K = extra warm wit
3000K-3500K = warm wit
3500K-5000K = koud wit
>5000K = extra koud wit 

Ter vergelijking: zon(dag)licht is ± 6000K.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, produceren LED's wel degelijk warmte. Dit is echter geen stralingswarmte, zoals bij gloeilampen. Een gloeilamp wordt ‘gloeiend’ heet, een LED lamp kunt u gewoon aanraken. De minimale warmte die ontstaat in de LED lamp wordt binnen de behuizing van de LED al direct gekoeld, waardoor een “warmte-arme” lichtbron ontstaat.

Niet alle LED lichtbronnen die de huidige conventionele lichtbronnen vervangen zijn geschikt om mee te dimmen. Zowel op de website als in de Prolumia catalogi vindt u specifieke informatie over de dimbaarheid van onze LED armaturen.

 Mocht u twijfelen dan kunt u ten alle tijden contact opnemen.

Op het gehele assortiment verleend Prolumia 2 jaar garantie.

Van specialistisch advies, het maken van lichtberekeningen tot en met de technische realisatie. Prolumia kan uw project van A t/m Z begeleiden.

Onze gecertificeerde lichtspecialisten hebben al jaren ervaring in het vertalen van functionele LED vraagstukken naar kosteneffectieve duurzame oplossingen.

 

Meer informatie over de begeleiding van uw LED project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nee. Prolumia is een merk welke exclusief gedistribueerd wordt door Nedelko B.V. Nedelko B.V. is een importeur/distributeur en levert om deze reden niet aan particulieren. Wel bieden wij u de mogelijkheid aan om door Prolumia verwezen te worden naar een groothandel in uw regio, welke bekend is met de verlichtingsproducten van Prolumia.

LED producten van Prolumia zijn grotendeels in Barendrecht voorradig. Voor de meest actuele gegevens kunt u het best even contact opnemen met onze verkoop binnendienst.