WE VOLDOEN AAN AL UW VERLICHTINGSWENSEN

Iedere locatie verdient het om op de juiste manier verlicht te worden. Iedere ruimte is anders en heeft bijgevolg andere verlichtingseisen. Het optimale licht in je parkeergarage zal anders zijn dan wat je van je kantoorverlichting verlangt. Zo hebben ook de segmenten: Woningbouw, Openbare Verlichting, Parkeren en Utiliteit & Warehouses hun specifieke verlichtingswensen en -eisen.

WONINGBOUW

Woningen, appartementen en andere residentiële complexen hebben elk hun eigen verlichtingsbehoefte. Zo heeft de binnenruimte van een woningcomplex andere verlichting nodig dan de gemeenschappelijke ruimtes of de publieke buitenruimte. Terwijl de binnenverlichting vooral comfort verlangt, moet de verlichting van de openbare ruimtes van woongebouwen zowel comfortabel als veilig zijn. Kwestie dat iedereen op een behaaglijke manier de weg kan vinden, zonder bang te hoeven zijn voor nare verrassingen. Of het nu gaat om standaard verlichting of verlichting met unieke, slimme sensortechnologieën om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen zoals daglichtsensoren, dimmers en schemerschakelaars. Gelukkig heb je dankzij de innovatieve verlichtingsarmaturen van Prolumia voor elke ruimte een passende oplossing.

OPENBARE VERLICHTING

Verlichting is ook uiterst belangrijk op de openbare weg. Het juiste licht draagt bij aan de verkeersveiligheid en het comfort op straat. En aangezien ons wegennet complex is, is er ook voor iedere openbare omgeving een ander soort verlichting nodig. Op één plek moeten zwakke weggebruikers veilig kunnen oversteken, terwijl elders gemotoriseerd verkeer op een vlotte manier moet kunnen doorstromen.
De diverse uitvoeringen van het openbare ledverlichtingspakket van Prolumia maakt het mogelijk om voor iedere toepassing een geschikte armatuur te vinden. Ook als het gaat om slimme verlichting waarbij o.a. het verlichtingsniveau aangepast moet kunnen worden. Dergelijke oplossing is niet alleen veilig maar zorgt er ook voor dat er aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden. We hebben bovendien armaturen met een Zhaga-connector beschikbaar, die klaar zijn voor innovatieve toepassingen.

PARKEREN

Parkings en ondergrondse parkeergarages hebben zo hun eigen verlichtingsbehoeften. Parkeeraccommodatie ligt altijd op plekken met heel wat donkere zones en schaduwen waardoor autobestuurders voetgangers te laat opmerken of signalisatie onvoldoende zichtbaar is. Prolumia heeft een ruim assortiment aan ledverlichting voor parkeergelegenheden, waarmee zicht, gebruikerservaring en veiligheid kunnen worden gewaarborgd.

UTILITEIT EN WAREHOUSES

Onder Utiliteit vallen gebouwen zoals kantoren, scholen, banken, gemeentehuizen en zorgcentra. Plaatsen waar werknemers, gasten en bezoekers vaak veel van hun tijd doorbrengen. Slechte verlichting kan dan leiden tot vermoeidheid, concentratieverlies, stress en ziekteverzuim.  De juiste verlichting is bijgevolg noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Ook veiligheid is een belangrijk aspect. Denk maar aan opslagplaatsen en magazijnen met hoge ruimtes, rekken en lange paden, waardoor snel donkere plekken en schaduwen kunnen ontstaan.  Om iedere plek goed te kunnen belichten is er, behalve een gedetailleerd lichtplan, accurate ledverlichting nodig. Het zijn voorwaarden om de juiste context te scheppen om productief te kunnen zijn in een veilige werkomgeving.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist