Verlichting stallingsgarage

Iedereen vindt het prettig zijn of haar auto te kunnen parkeren. Vooral als het gaat om een plek waar men woont of werkt. Een stallingsgarage is hiervoor een uitkomst. Dit is een parkeervoorziening met maximaal tachtig parkeerplekken die uitsluitend bedoeld zijn voor vaste personen met een vaste parkeerplek. Vaak gaat dit om een overkapte parkeergelegenheid, zoals onder een appartementencomplex. Juist daarom is goede stallingsgarage Een parkeerplaats vinden als je ze nodig hebt, is altijd prettig. Zeker in de buurt van je woning of je werk. Een stallingsgarage is hiervoor kan een mogelijkheid zijn. Het is een parkeervoorziening met maximaal tachtig parkeerplaatsen, uitsluitend voor abonnees of huurders. Vaak gaat dit om een overkapte parkeergelegenheid, zoals onder een appartementencomplex. Ledverlichting is dan ook onmisbaar. Bewoners of werknemers willen graag een goede zichtbaarheid om zich veilig te voelen en met een gerust hart te kunnen parkeren. Prolumia biedt een ruim assortiment aan ledverlichting voor stallingsgarages. 

Voordelen stallingsgarageverlichting

Verlichting in een stallingsgarage is vaak 24/7 geactiveerd. Bovendien is onderhoud aan stallingsgarages vaak een dure aangelegenheid. Het is daarom van belang dat de gemonteerde verlichting in de garage zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is. Kies daarom voor duurzame ledverlichting, om zo te besparen op de maandelijkse energiekosten. Daarnaast heeft de stallingsgarageverlichting van Prolumia nog meer voordelen:

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen.
 • Minimaal IP54 – waterbestendig, ideaal voor vochtige ruimtes en buiten.
 • Minimaal IK08 – impact- en vandalismebestendig.
 • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht.
 • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar).
 • (Draadloze) master-slavefunctie.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Populaire LED verlichting voor stallingsgarage
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen stallingsgarage LED verlichting

Veiligheid en overzichtelijkheid is van groot belang in een stallingsgarage. Om dit te waarborgen heeft de Europese Unie diverse normen opgesteld. De norm voor verlichting van stallingsgarages is beschreven in NEN 2443. Er wordt rekening gehouden met functionele eisen en prestatie-eisen voor parkeervoorzieningen.

Wanneer er noodverlichting gebruikt wordt, geldt ook NEN 1838 voor stallingsgarageverlichting.

 • Minimaal CRI > 80
 • Vochtbestendige armaturen (IP54)
 • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
 • 4000K als meest toegepaste lichtkleur
 • Vluchtwegen dienen goed zichtbaar te zijn (noodverlichting), volgens NEN 1838

ROLLANDTHOF | ZIERIKZEE (NL)

De bewonerscommissie van appartementencomplex Rollandthof vond het na de oplevering van de appartementen in 2007 hoogtijd voor de overstap naar duurzame en energiezuinige verlichting. Prolumia bood voor de parkeergarage, gangen, trappenhuizen en de bergingen een passende lichtoplossing.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem stallingsgarage

Stallingsgarages zijn gebaad bij goede verlichting. Het verhoogt de zichtbaarheid en de veiligheid en zorgt tevens voor een comfortabel gevoel. In een overdekte stallingsgarage dient de verlichting altijd aan te staan als er mensen aanwezig zijn. Maar daarvoor de verlichting permanent laten branden is niet nodig.

Met een lichtmanagementsysteem kan je de verlichting in de stallingsgarage immers op een slimme manier aansturen. Door het gebruik van diverse sensoren, een onderling communicerende master-slave functie of dimmogelijkheden, kan Prolumia een lichtmanagementsysteem integreren.

Lichtberekening voor een stallingsgarage laten maken

Om aan de juiste normen voor de verlichting van je stallingsgarage te voldoen, heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je stallingsgarage optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's