Lijnverlichting voor woningbouw

Led lijnverlichting wordt steeds vaker in en om residentiële omgevingen toegepast. Er zijn dan ook heel veel toepassingen mogelijk. Het is niet alleen prachtig om de buitenzijde van een gevel van een appartementencomplex of dergelijke mee te verlichten, ook een inkom of lobby heeft veel baat bij het gebruik van lijnverlichting. Lijnverlichting is ook ideaal voor het gebruik in een gezinswoning. Voor indirecte verlichting in de keuken bijvoorbeeld of indirecte plafondverlichting in de woonkamer. Ook in de tuin biedt lijnverlichting een meerwaarde. De flexibele strips zijn eenvoudig te bevestigen. Met behulp van accessoires heb je in een mum van tijd een prachtig resultaat.

Voordelen LED lijnverlichting

Prolumia led lijnverlichting is vlot te integreren in elk ontwerp en is buitengewoon snel en eenvoudig te installeren. Met een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige ledstrips en modulaire lijnverlichtingssystemen is geen configuratie onmogelijk. Zo zijn de ledstrips leverbaar in een breed gamma aan lichtkleuren en afwerkingsprofielen. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de ledstrips ook leverbaar in verschillende IP-waarden.

  • Geheel naar eigen wens te configureren.
  • Verkrijgbaar in diverse IP-waarden.
  • Lange levensduur bij de juiste koeling.
  • Compleet te leveren met bijbehorende profielen, drivers en controllers.
  • Ook verkrijgbaar in RGB en RGBW.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED lijnverlichting
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Koeling energiezuinige lijnverlichting

De led lijnverlichting op de juiste manier koelen is heel belangrijk. Ledstrips met een hoger verbruik dan ca. 6W kunnen immers warm worden, en dat is niet ideaal voor lijnverlichting. De ledprofielen van Prolumia zorgen zowel voor mechanische bescherming als voor de koeling van de leds, waardoor de levensduur van de strip aanzienlijk verlengd wordt. Een profiel met lens zorgt bovendien voor een egale lichtspreiding, doordat de afzonderlijke leds van de strip niet te zien zijn.

THERMO KING | ROTTERDAM (NL)

De uitvalsbasis van Thermo King Transportkoeling, specialist op het gebied van geconditioneerd transport, langs de A15 in Nederland maakt handig gebruik van lijnverlichting. Dankzij de armaturen van Prolumia kan je ook in het donker niet naast het bedrijf kijken.

Bekijk referenties

Aansturing LED lijnverlichting

Het bedienen van lijnverlichting is eenvoudig met de drivers en controllers van Prolumia. Of het nu gaat om ledstrips voor binnen of om lijnverlichting voor buiten, door het grote assortiment is er voor iedere verlichtingswens het juiste product te vinden.

Prolumia biedt voor de aansturing van ledstrips ook diverse dimmers, DMX-controllers, wandpanelen en afstandsbedieningen aan. Combineer ze met de juiste voeding voor een optimaal resultaat.

Lichtberekening voor lijnverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor je lijnverlichting heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's