Verlichting appartementencomplexen

Door het tekort aan woningen op de huizenmarkt kiezen steeds meer mensen voor een woning in een appartementsgebouw. De aantrekkelijkheid van dergelijk woningcomplex is gebaat bij comfort en verblijfsgemak en daar hoort zeker ook de juiste ledverlichting bij. Optimale verlichting zorgt niet alleen voor een uitstekende zichtbaarheid, het geeft de bewoners ook een veilig en geborgen gevoel. Mooi afgewerkte ledverlichting laat het  appartementcomplex luxe en sfeer uitstralen. Prolumia heeft een groot assortiment ledverlichting voor appartementsgebouwen die  voldoen aan alle eisen voor verlichting voor de woningbouw. Ideaal voor syndici en eigenaren van woningen in flats en appartementencomplexen.

Voordelen appartementencomplex verlichting

Onderhoud aan appartementencomplexen is vaak een dure aangelegenOnderhoud aan appartementsgebouwen is vaak een dure aangelegenheid. Het is daarom van belang dat de verlichting in het complex onderhoudsvriendelijk is. Kies daarom voor duurzame ledverlichting. Omdat de lampen in de ledarmatuur niet zo warm worden, is de levensduur vele malen hoger dan klassieke verlichting. Dit betekent: minder onderhoud, minder onderhoudskosten en minder overlast voor de bewoners en bezoekers.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% in vergelijking met klassieke verlichting.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Zorgt voor een goede zichtbaarheid en verhoogde de veiligheid.
  • Tot 50.000 branduren per armatuur.
  • Aantrekkelijk terugverdienmodel: binnen 1 tot 2 jaar.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Populaire LED verlichting voor appartementencomplex
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Welk soort LED verlichting appartementencomplexen

In appartementsgebouwen zijn heel wat ruimtes en plaatsen die elk een ander soort verlichting nodig hebben. De traphal, de berging en bepaalde gangen staan vaak in verbinding met de buitenruimte en trekken veel stof aan. Op die plaatsen kan je beter kiezen voor ledarmaturen met een hogere IP-waarde. Voor de parkeergarage, een vochtige ruimte, valt de keuze van een waterdicht industrieel armatuur aan te raden. Ook voor de balkons en andere buitenruimtes is waterdichte ledverlichting vereist. Selecteer voor de ingang van het appartementencomplex verlichting die meer dan 50 lux uitstraalt.

Voor algemene verlichting opteer je best voor standaard binnenverlichtingsarmaturen met een IP20 waarde. Kies voor armaturen die voldoende licht geven om een goede zichtbaarheid en veiligheid te kunnen garanderen. Dit geldt ook voor de lift. Hou er wel rekening mee dat de armaturen ongeveer 100 lux moeten kunnen uitstralen. Paneelverlichting is hiervoor ideaal.

GROOTS RENOVATIEPROJECT WONINGBOUW

Goede verlichting in de woningbouw is van groot belang. Ook als het gaat om renovatieprojecten. Residentie Sint-Gerlachus is een comfortabel zorgcentrum uit de jaren vijftig van vorige eeuw. Het zorgcentrum was aan renovatie toe en is nu volledig aangepast aan de eisen van deze tijd.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem appartementencomplex

Precies door de verschillende functies van de ruimtes is de verlichting van een appartementsgebouw niet eenvoudig. Om de kosten te drukken, integreer je best een lichtmanagementsysteem. 

Het komt veel te vaak voor dat in ruimtes die geen constante verlichting nodig hebben, het licht 24 uur per dag blijft branden. Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat verlichtingsarmaturen in het appartementsgebouw zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Koppel de sensorarmaturen als master/slave of kies voor ledarmaturen met daglichtfunctie, schemerschakelaar of bewegingssensor. Dergelijke oplossing zorgt ervoor dat het licht alleen brandt als dat nodig is.

Lichtberekening appartementencomplex laten maken

Om de juiste lichtnormen te bekomen voor de verlichting van een appartementsgebouw heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's