Verlichting magazijn

Een magazijn is doorgaans een grote ruimte die bestaat uit lange paden, langs beide kanten omzoomd met hoge rekken. Vaak komt er weinig daglicht naar binnen en wordt er 24/7 gewerkt. Het toepassen van goede magazijnverlichting is bijgevolg essentieel. Het stelt werknemers in staat om op een productieve manier te werken, gaat vermoeidheid tegen, verhoogt de concentratie en zorgt tegelijk voor een veilige en overzichtelijke werkomgeving. Prolumia heeft een groot assortiment ledverlichting voor magazijnen die voldoen aan alle eisen voor magazijnverlichting.

Voordelen LED magazijnverlichting

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentie-armaturen.
  • Bespaar nóg meer energie dankzij intelligent lichtbeheer.
  • Veel verschillende opties voor efficiënte verlichtingsinstallaties.
  • Hoge efficiëntie. 
  • Veilige werkomgeving.
  • Verhoog productiviteit en concentratievermogen.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor magazijnen
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen magazijnverlichting

De Europese Unie heeft normen opgesteld voor de luxwaarden van binnenomgevingen en -toepassingen. Zo moet ledverlichting voor magazijnen voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm.

Deze norm bepaalt dat ledverlichting voor magazijnen, werkplaatsen of bedrijfshallen tussen de 100 lux (0pslag van producten) en 150 lux (gangpaden) per vierkante meter mag uitstralen.

  • NEN 12464-1
  • Werkplek 500 lux
  • CRI >80
  • Beste kleurtemperatuur tussen 3000K en 4000K

VETUS | SCHIEDAM

Het distributiecentrum van VETUS in Schiedam (Nederland) was toe aan een verlichtingsupgrade. Doordat het complex uit veelal lange gangpaden met hoge stockagerekken bestaat, is het altijd weer een uitdaging om zowel boven- als onderaan de rekken nagenoeg hetzelfde lichtniveau te creëren. De Pro-Stock van Prolumia leent zich hier uitstekend voor.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem magazijn

Vaak zijn magazijnen grote ruimtes. Hier is dus veel verlichting voor nodig. Dit kan aardig wat kosten met zich meebrengen, omdat deze verlichting tijdens de aanwezigheid van werknemers altijd aan dient te staan. Gelukkig kunt u energie besparen door het installeren van een lichtmanagementsysteem voor uw magazijn.

Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Op deze manier kunt u op afstand, met een sensor, een tijdsklok of een andere functie, uw verlichting besturen. Dit kan ook toegepast worden op magazijn LED verlichting, mits de juiste armaturen gekozen worden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen wij voor u verschillende lichtmanagementsystemen integreren.

Lichtberekening voor een magazijn laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor de verlichting van je magazijn, laat je best een professioneel lichtplan maken. Het vertelt je welke armaturen je nodig hebt en hoeveel je er moet ophangen om het magazijn zo goed mogelijk te verlichten. Dit is een lastige klus omdat je rekening moet houden met de noden van verschillende gebruikers. Bij Prolumia vinden we het belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. Daar hoort ook de berekening van een lichtplan bij. We maken daarvoor gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Het kiezen van verlichting voor magazijnen is van meerdere factoren afhankelijk. Aan de hand van de gegevens van het magazijn en de werkzaamheden die er uitgevoerd worden, stellen onze lichtspecialisten een lichtplan op. We houden daarbij uiteraard rekening met jouw wensen en ideeën. Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel bestaande uit de Relux-lichtberekening en de offerte. Het voorstel omvat ook een verklaring voor de verschillende keuzes.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's