Galerijverlichting

Galerijverlichting is in alle gemeenschappelijke ruimtes van appartementencomplexen verplicht. Niet alleen zorgt het voor een goede zichtbaarheid voor bewoners en bezoekers, maar het is ook essentieel voor een gevoel van veiligheid. Prolumia heeft een groot assortiment ledverlichting die voldoet aan alle eisen voor galerijverlichting voor de woningbouw. Interessant voor de syndicus en voor eigenaren van woningen in woon- en appartementencomplexen.

Voordelen galerijverlichting

De led-galerijverlichting van Prolumia is multifunctioneel. Door de vele opties die de verschillende armaturen hebben, vindt iedereen de verlichting die bij zijn behoefte past. Ledarmaturen met een schemerschakelaar bijvoorbeeld, waardoor de verlichting ingeschakeld wordt zodra het lichtniveau daalt, sensoren die beweging detecteren of armaturen uitgerust met en zonder sensor, als master/slave.

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele halogeenverlichting.
 • Vele verschillende functionele opties voor optimaal lichtbeheer.
 • (Spat)waterdicht (IP44/IP65).
 • Een hoog gevoel van veiligheid.
 • Eenvoudige installatie.
 • Onderhoudsvriendelijk.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Populaire LED series
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Onderhoudsvriendelijke LED verlichting galerij

Galerijverlichting gaat vaak veel personen aan. Denk hierbij aan bewoners, bezoekers, eigenaren van (woning)complexen en VvE’s. Hierbij is het zaak dat de LED verlichting voor de galerij zo onderhoudsvrij mogelijk is. De keuze voor LED is hierbij een slimme optie. Doordat de lampen in het LED armatuur niet zo warm worden, is de Galerijverlichting gaat vaak veel personen aan. Denk aan bewoners, bezoekers, eigenaren van (woning)complexen en syndici. Ze hebben gemeen dat de ledverlichting voor de galerij zo onderhoudsvrij mogelijk moet zijn. De keuze voor led is daarom slim. Aangezien de lampen in het ledarmatuur niet zo warm worden, is de levensduur vele malen langer. Dit betekent minder onderhoud, dus minder kosten en minder overlast voor de bewoners en bezoekers.

Bijkomende voordelen van Prolumia:   

 • Gemiddeld 50.000 branduren
 • 5 jaar garantie
 • Hoge IK-waarde
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Diverse opties en mogelijkheden

GROOTS RENOVATIEPROJECT WONINGBOUW

Goede verlichting in de woningbouw is van groot belang. Ook als het gaat om renovatieprojecten. Residentie Sint-Gerlachus is een comfortabel zorgcentrum dat gebouwd werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het zorgcentrum was aan renovatie toe en is intussen volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Voor de verlichting werd gekozen voor de hoogwaardige ledverlichting van Prolumia.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem galerij

Om tijd en energie te kunnen besparen, kies je voor gemeenschappelijke ruimtes best voor een lichtmanagementsysteem. Het zorgt ervoor dat de verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

Koppel de sensorarmaturen als master/slave of kies voor ledarmaturen met daglichtfunctie of schemerschakelaar. Op deze manier heb je altijd voldoende verlichting waar je het nodig hebt en zitten bewoners en bezoekers nooit in het donker. 

Lichtberekening voor een galerij laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor de verlichting van gemeenschappelijke ruimtes heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's