LED strips voor woningbouw

Ledstrips worden steeds vaker in de woningbouw toegepast en je hoeft niet lang te zoeken naar de reden. Ledstrips zijn zeer geschikt zijn voor diverse toepassingen. Niet alleen is het prachtig om een gevel van een appartementencomplex mee te verlichten, ook een inkom of lobby heeft veel baat bij het gebruik van ledstrips. Ledstrips zijn ook ideaal voor het gebruik in een nieuwbouwwoning of voor een renovatieproject. Denk bijvoorbeeld aan indirecte verlichting in de badkamer, plafondverlichting in de keuken of het verlichten van een ingebouwde nis in de woonkamer. Ook in de tuin of in de carport zijn waterdichte ledstrips een meerwaarde. De flexibele strips zijn eenvoudig te bevestigen. Met behulp van diverse accessoires die Prolumia aanbiedt, heb je in een mum van tijd een prachtig resultaat.

Voordelen LED strips

Prolumia ledstrips laten zich integreren in elk ontwerp en zijn buitengewoon snel en eenvoudig te installeren. Met een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige ledstrips en modulaire lijnverlichtingssystemen is geen configuratie onmogelijk. Zo zijn de ledstrips leverbaar in een breed gamma aan verschillende lichtkleuren en afwerkingsprofielen. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de ledstrips tevens leverbaar in verschillende IP-waarden.

  • Geheel naar eigen wens te configureren.
  • Verkrijgbaar in diverse IP-waarden.
  • Lange levensduur bij juiste koeling.
  • Compleet te leveren met bijbehorende profielen, drivers en controllers.
  • Ook verkrijgbaar in RGB en RGBW.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire verlichting voor LED strips
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Koeling energiezuinige LED strips

Het is belangrijk om de ledstrips juist te koelen. Ledstrips met een hoger verbruik dan ca. 6W kunnen immers warm worden, wat niet ideaal is voor de lijnverlichting. De ledprofielen van Prolumia zorgen zowel voor mechanische bescherming als koeling van de leds waardoor de levensduur van de strip aanzienlijk verlengd wordt. Een speciaal profiel met lens zorgt bovendien voor een egale lichtspreiding, terwijl de afzonderlijke leds van de strip niet te zien zijn.

ENERGIENEUTRAAL NIEUWBOUWPAND

Het is algemeen bekend dat ledverlichting van Prolumia duurzaam en zeer energiebesparend is. Daarom worden onze ledverlichtingsarmaturen steeds vaker ingezet bij het energieneutraal maken van verschillende projecten.

Bekijk referenties

Aansturing LED strips

Het bedienen van een LED strip is eenvoudig met de drivers en controllers van Prolumia. Of het nu gaat om LED Met de drivers en controllers van Prolumia is het bedienen van een ledstrip eenvoudig. Of het nu gaat om ledstrips voor binnen of lijnverlichting voor buiten, door het grote assortiment is er voor iedere verlichtingswens een passend product.

Prolumia heeft voor de aansturing van ledstrips diverse dimmers, DMX-controllers, wandpanelen en afstandsbedieningen in het assortiment. Combineer ze voor een optimaal resultaat met de juiste voeding voor ledstrips.

Lichtberekening voor LED strips laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor je ledstrip heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's