Werkplekverlichting

Kantoorwerknemers zitten vaak lange perioden achtereen op dezelfde plek. Zonder goede verlichting kan dit leiden tot vermoeidheid, concentratieverlies en uiteindelijk tot verzuim. De juiste werkplekverlichting is noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Prolumia heeft een groot aanbod aan ledverlichting voor de werkplek die aansluiten bij je behoeften.

Voordelen werkplekverlichting

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentie-armaturen.
  • Bespaar nóg meer energie door intelligent lichtbeheer.
  • Lage verblinding (UGR <16 bij Pro-Office).
  • Hoge efficiency.
  • Verhoog productiviteit en concentratievermogen.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor uw werkplek
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Normeringen werkplekverlichting

De Europese Unie heeft normen opgesteld voor de luxwaarden van binnenomgevingen en -toepassingen. Zo moet ledverlichting op een werkplek met bureaus voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm.

Binnen deze norm staat de aangeraden luxwaarde per ruimte waaraan voldaan dient te worden.

  • NEN 12464-1
  • Werkplek 500 lux
  • CRI >80
  • Beste kleurtemperatuur tussen 3000K en 4000K

FIRST DUTCH INNOVATIONS | DELFT

First Dutch Innovations ondersteunt innovatieve bedrijven bij het naar de markt brengen van (wetenschappelijke) kennis en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Voor de verlichting van hun nieuwe kantoor gin het bedrijf in zee met Nedelko. Samen met interieurarchitect Judith van Mourik werd een lichtoplossing bedacht die aansluit bij het industriële karakter van het kantoor.

Bekijk referenties

Lichtberekening voor uw werkplek laten maken

Om de juiste lichtnormen voor je werkplek te realiseren, kun je een professioneel lichtplan laten maken. Het vertelt je welke armaturen je nodig hebt en hoeveel je ervan moet ophangen om je werkplek zo goed mogelijk te verlichten. De berekening is een complexe opdracht aangezien het vaak over een combinatie van verschillende werkplekken in dezelfde ruimte gaat. 

Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. We bieden ook enkele extra diensten, zoals het maken van lichtberekeningen via het simulatieprogramma Relux. Aan de hand van de informatie over je werkplekken en je wensen gaan onze lichtspecialisten aan de slag. Het kiezen van verlichting is onder meer afhankelijk van de ligging van de werkplek en de werkzaamheden die hier uitgevoerd worden.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel bestaande uit de Relux-lichtberekening en de offerte. Het voorstel omvat ook een verklaring voor de verschillende keuzes. 

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's