Verlichting parkeerplaats

Het goed uitlichten van parkeerplaatsen is van essentieel belang. Niet alleen rijden er auto’s rond, maar ook lopen er voetgangers van en naar hun auto. Om alles goed te kunnen overzien en om de veiligheid van voetgangers en bestuurders te waarborgen, is de juiste verlichting nodig. De juiste parkeerplaatsverlichting zorgt zodra het donker is ook voor sociale veiligheid en een gevoel van comfort. Het vergroot de kans dat gebruikers terugkeren naar je parkeerplaats. 

Prolumia heeft een groot assortiment aan openbare verlichtingsarmaturen, waaronder ledverlichting voor parkeerplaatsen. Door de vele opties binnen ons aanbod hebben we altijd een armatuur die geschikt is om jouw parkeerplaats te verlichten.

Voordelen parkeerplaatsverlichting

Prolumia ledverlichting is zeer efficiënt en ideaal als parkeerplaatsverlichting. Door diverse sensoren, een goed lichtmanagementsysteem en verschillende lenzen, is er voor iedere parkeerplaats ledverlichting beschikbaar.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen.
  • Minimaal IP65 – waterdicht, ideaal voor buitenruimtes.
  • Minimaal IK08 – impact- en vandalismebestendig.
  • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimale zichtbaarheid.
  • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar).
  • (Draadloze) master-slavefunctie.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.

Populaire LED verlichting voor parkeerplaats
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen parkeerplaats LED verlichting

VVeiligheid en overzichtelijkheid zijn van groot belang bij een parkeerplaats. Om dit te waarborgen heeft de Europese Unie diverse normen opgesteld.

De norm voor verlichting van parkeerplaatsen is beschreven in NEN 2443, waarbij er rekening gehouden moet worden met de functionele en prestatie-eisen voor openbare parkeervoorzieningen.

  • Minimaal CRI > 80
  • Waterdichte armaturen (minimaal IP65)
  • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
  • 4000K als meest toegepaste lichtkleur

Verlichting parkeerplaats bij Frisomat

Prolumia biedt duurzame, hoogwaardige plug-and-play armaturen en biedt ook deskundig advies. Zo ook bij Frisomat in België, waar de parkeerplaats hard toe was aan nieuwe verlichting. De volledig vergeelde stralers zijn vervangen door de Pro-Strada Mini, die niet alleen de breedte van het parkeerterrein kan verlichten, maar ook een gedeelte van de rijbaan. Ook zijn er diverse paaltoptoestellen aangepast. Deze zijn vervangen door de Pro-Tabella. Niet alleen door het moderne uiterlijk van het armatuur, maar ook door de optionele lenzen uit het pakket, wat voor de meest ideale lichtverdeling zorgt. 

Lichtmanagementsysteem parkeerplaats

Wanneer het gaat schemeren moet de parkeerplaatsverlichting geactiveerd worden. Om kosten te besparen kies je daarom beter voor een lichtmanagementsysteem. Op deze manier wordt de verlichting op je parkeerplaats zo efficiënt mogelijk aangestuurd.

Denk aan onderling communicerende master-slave functie op uw armaturen, een bewegings- of dag/nachtsensor of diverse dimmogelijkheden wanneer dit nodig is. Afhankelijk van het type Denk aan de master-slavefunctie op armaturen, een bewegings- of dag/nachtsensor en diverse dimmogelijkheden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen we verschillende lichtmanagementsystemen voor integreren.

Lichtberekening voor een parkeerplaats laten maken

Om aan de juiste normen voor de verlichting van je parkeerplaats te voldoen, heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je parkeerplaats optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's