Fietspadverlichting

Wie op de fiets zit, wil zich veilig voelen. Niet alleen door goed te zien waar hij of zij fietst, maar ook door goed gezien te worden door andere weggebruikers. Daarom kan het belang van fietspadverlichting niet onderschat worden. Prolumia heeft een groot assortiment aan openbare verlichtingsarmaturen, waaronder led fietspadverlichting. Door de vele opties kunnen we aan alle wensen voldoen en hebben wij steeds een armatuur om een fietspad op een slimme manier te verlichten.

Voordelen van Fietspadverlichting

Ledverlichting wordt steeds vaker ook toegepast om fietspaden, doorgaande wegen, voetpaden, woonwijken, parkeerplaatsen, de omgeving rond openbare gebouwen en bedrijfsterreinen te verlichten. Prolumia speelt daarop in met een generatie led fietspadverlichting, waarbij de functionaliteit of de esthetiek kan primeren. Dit vertaalt zich in een breed aanbod van armaturen waarmee voor elk gebied een passende lichtoplossing geboden kan worden.

 • Grote energiebesparing
 • Verlaging van de onderhoudskosten
 • Lange levensduur (> 60.000 uur)
 • Betere optische prestaties
 • Geen kwik of andere zware metalen
 • Betere kleurwaarneming
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED fietspadverlichting
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Normeringen fietspadverlichting LED

Om veiligheid en zicht te waarborgen, zijn er vanuit de Europese Unie diverse NEN normen opgesteld. Omdat vOm veiligheid en zicht te waarborgen, zijn er vanuit de Europese Unie diverse NEN-normen opgesteld.

De verlichtingseisen ten aanzien van licAlgemeen gezien, dient LED fietspadveOmdat verlichting voor fietspaden veel gebruikers aangaat, dienen alle armaturen te voldoen aan:

 • NEN 12464-1
 • NEN-EN 50102: beschermingsgraden van omhulsels van elektrisch materieel tegen uitwendige mechanische stoten (IK-codering). Bij een lichthoogte boven de 4 meter is IK06 voldoende. Is dit lager dan 4 meter, dan moet de klasse minimaal IK08 te zijn.
 • NEN-EN 50110: bedrijfsvoering van elektrische installaties.
 • NEN-EN 60529: beschermingsgraden van omhulsels (IP-codering). Die moet minimaal IP54 zijn.
 • NEN-EN 60598-1: verlichtingsarmaturen, deel 1: algemene eisen en beproeving.
 • NEN-EN 60598-2-3: verlichtingsarmaturen, deel 2-3: bijzondere eisen voor armaturen voor weg- en straatverlichting.
 • NEN 1010: veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties
 • Voorzien van een CE-markering.

VAANPARK 3 | BARENDRECHT (NL)

Met name door de toename van het woon-werk- en bestemmingsverkeer heeft bedrijventerrein Vaanpark 3 in Barendrecht (Nederland), waar sinds januari 2016 ook het hoofdkantoor van Nedelko gevestigd is, een reconstructie ondergaan.

Bekijk referenties

Lichtberekening voor fietspadverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te voldoen voor fietspadverlichting heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's