Verlichting bedrijfshal

Het is belangrijk om een bedrijfshal goed te verlichten. Vaak lopen door deze ruimtes lange paden, met links en rechts hoge stellingen. Om iedere plek optimaal te kunnen verlichten is, naast een gedegen lichtplan, de juiste ledverlichting nodig. Het zijn de voorwaarden om een veilige en productie werkomgeving te creëren. Prolumia heeft een uitgelezen assortiment aan ledverlichting voor bedrijfshallen.

Voordelen LED bedrijfshalverlichting

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentie-armaturen.
  • Bespaar nóg meer energie door intelligent lichtbeheer.
  • Veel verschillende opties voor efficiënte verlichtingsinstallaties.
  • Hoge efficiency.
  • Veilige werkomgeving.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED series
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Normeringen bedrijfshalverlichting

De Europese Unie heeft normen opgesteld voor de luxwaarden van binnenomgevingen en -toepassingen. Zo moet bedrijfshalverlichting voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm. Binnen deze norm staat dat ledverlichting voor bedrijfshallen, werkplaatsen en de industrie minimaal 100 lux (opslagruimte) en maximaal 500 lux (laboratorium) mag uitstralen.

De verlichtingseisen ten aanzien van lichtsterkte zijn dan alsvolgt.

  • NEN 12464-1
  • CRI >80
  • UGR <25
  • Gemiddelde kleurtemperatuur 4000K

VETUS - SCHIEDAM (NL)

Het distributiecentrum van VETUS in Schiedam (Nederland) was toe aan een verlichtingsupgrade. Doordat het complex uit veel lange gangpaden met hoge rekken bestaat, was het en uitdaging om zowel boven- als onderaan nagenoeg hetzelfde lichtniveau te creëren. De Pro-Stock van Prolumia leent zich hier uitstekend voor.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem bedrijfshal

OOm nog meer energie te kunnen besparen, kan je een bedrijfshal best voorzien van een lichtmanagementsysteem. Het zorgt ervoor dat verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

Je kunt hier zelf de verlichtingJe kan dan zelf je verlichtingsbehoefte programmeren of remote besturen. Mits de juiste armaturen gekozen worden kan dit ook uitgerold worden voor de ledverlichting van je bedrijfshal. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen we verschillende lichtmanagementsystemen integreren.

Lichtberekening voor een parkeergarage laten maken

Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. We bieden ook enkele extra diensten, zoals het maken van lichtberekeningen via het simulatieprogramma Relux. Aan de hand van de informatie over je bedrijfshal en je wensen tekenen onze lichtspecialisten een lichtplan uit, zodat alle ruimtes optimaal verlicht zullen worden.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's