Showroomverlichting

Een showroom is het visitekaartje van je bedrijf. Uitgekiende verlichting, zodat je producten tot in de kleinste details goed in beeld komen, is een belangrijke troef. Dit zorgt voor een positieve beleving en kan de verkoop stimuleren. Prolumia heeft een groot assortiment aan verlichting voor diverse soorten showrooms.

Soorten LED showroomverlichting

Er zijn zeer veel verschillende showrooms en stellen allemaal andere producten tentoon. Nog onafhankelijk van de grootte van de ruimte zijn ze allemaal gediend van specifieke showroomverlichting. Zo heeft een autoshowroom vaak kouder licht nodig dan een showroom voor meubelen. Een showroom voor badkamers is vaak weer gebaat bij lokale verlichting, terwijl een showroom voor verlichting weer hele andere eisen heeft. Kortom, verlichting voor showrooms is maatwerk.

Wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten bij het kiezen van showroom ledverlichting? 

  • Kleurtemperatuur. Hoe hoger, hoe witter het licht wordt.
  • Lichtopbrengst in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, des te groter is het uitgelichte oppervlak.
  • Kleurweergave in CRI. Hoe hoger, hoe hoger de kleurechtheid.

Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor showrooms
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Bedrijf als showroom verlichten

Men kan producten tentoonstellen, maar ook ruimtes. Dit bedacht het bedrijf First Dutch Innovations, een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op het versterken van de groei van innovatieve bedrijven en het naar de markt brengen van (wetenschappelijke) kennis. Om dit kantoor zo mooi mogelijk te belichten is er contact gezocht met Prolumia, die graag een lichtplan opstelde. Samen met een interieurarchitect werd dit plan uitgewerkt. Het resultaat mag er zijn.

Bekijk referenties

Dynamische showroomverlichting

Kiezen voor dynamische of slimme ledverlichting betekent dat je op ieder moment de uitstraling van je showroom kan aanpassen en kan inspelen op de beleving van je klanten of bezoekers.

Bepaal de sfeer door te kiezen voor dimbare ledverlichting of kies voor vrije besturing door middel van een afstandsbediening of wandpaneel. Zo kunnen je klanten je producten bekijken met diverse lichtsterktes.

Lichtberekening voor showroom laten maken

Om de juiste sfeer te creëren voor je showroom is het slim om een professioneel lichtplan te laten maken. Het vertelt je welke armaturen je nodig hebt en hoeveel je ervan moet ophangen om je showroom zo goed mogelijk te verlichten. De berekening is een complexe opdracht. 

Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. We bieden ook enkele extra diensten, zoals het maken van lichtberekeningen via het simulatieprogramma Relux. Aan de hand van de informatie over je showroom en je wensen gaan onze lichtspecialisten aan de slag. Het kiezen van verlichting is onder meer afhankelijk van de ligging van de showroom en de goederen die hier aangeboden worden.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel bestaande uit de Relux-lichtberekening en de offerte. Het voorstel omvat ook een verklaring voor de verschillende keuzes.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's