Binnenverlichting voor de woningbouw

De juiste binnenverlichting in woningen is van groot belang. Het installeren van innovatieve ledverlichting creëert een aangename omgeving, accentueert bepaalde objecten of zones en zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid. Prolumia voor het interieur is beschikbaar in diverse uitvoeringen, met verschillende functies. Denk aan indirecte lijnverlichting, aan strakke paneelverlichting, mooie downlighters of moderne railverlichting. Overal waar verlichting nodig is, biedt Prolumia de juiste binnenverlichtingsoplossing.

Voordelen binnenverlichting woningbouw

Het is algemeen bekend dat ledverlichting energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen. Ledverlichting gaat ook veel langer mee; de oplossingen van Prolumia zelfs tot 50.000 uur. Omdat de verlichtingsarmaturen weinig onderhoud nodig hebben, is ledverlichting ideaal om binnenshuis toe te passen. Ledverlichting voor het interieur is bovendien verkrijgbaar in meerdere lichtkleuren, variërend van warm wit (2700K) tot koud wit (6000K). Hierdoor kan in iedere ruimte de gewenste sfeer worden bereikt.

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele verlichting.
 • Duurzame, milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende opties voor een optimaal lichtbeheer.
 • Lange levensduur.
 • Geen opwarmtijd nodig, dus direct de juiste verlichting.
 • Veilige keuze, want een ledlamp wordt niet heet.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED series
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Toepassingsgebieden voor LED verlichting binnen

Prolumia heeft diverse energiezuinige verlichting in het assortiment. Deze zijn voor uiteenlopende biProlumia heeft diverse energiezuinige verlichtingsopties in het aanbod. En zijn geschikt voor uiteenlopende binnentoepassingen. Zo is onze Pro-Stripe ideaal voor een hal, een overloop of de slaapkamer, terwijl onze Pro-Space of onze downlights zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld de keuken.

Een aantal toepassingsgebieden voor binnen op een rijtje:

 • Indirecte verlichting, voor in een nis of achter een plafondlijst
 • Wand- en/of plafondmontage
 • Sfeerverlichting voor de woonkamer
 • Downlight keukenverlichting
 • Heldere halverlichting

MODERNE BINNENVERLICHTING VOOR THEATERGEBOUW

De ledverlichting van Prolumia is geschikt voor vele toepassingen. Ook voor het Munttheater in Weert besloot om de verlichting op meerdere plaatsen door onze oplossingen te vervangen.

Bekijk referenties

Slimme binnenverlichting woningbouw

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, kies je voor binnen best voor slimme ledverlichting. Prolumia heeft diverse armaturen in het assortiment die werken met een schemerschakelaar, die het licht doet aanspringen zodra het donker begint te worden.

Ook biedt Prolumia diverse slimme drivers en controllers aan die werken met een afstandsbediening, een slim wandpaneel of zelfs met de telefoon. Ze kunnen ook ledstrips volledig aanpassen aan je wensen.

Lichtberekening voor binnenverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor de binnenverlichting in je woning, heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's