Verlichting parkeerterrein

Het goed uitlichten van parkeerterreinen is van essentieel belang. Niet alleen rijden er auto’s rond, maar ook lopen er voetgangers van en naar hun auto. Om alles goed te kunnen overzien en om de veiligheid van voetgangers en bestuurders te waarborgen, is de juiste verlichting nodig. Parkeerterreinverlichting zorgt zodra het donker is ook voor sociale veiligheid en een gevoel van comfort. Het vergroot de kans dat gebruikers terugkeren naar je parkeerterrein. 

Prolumia heeft een groot assortiment aan openbare verlichtingsarmaturen, waaronder ledverlichting voor parkeerterreinen. Door de vele opties in ons aanbod hebben we altijd een geschikt armatuur om je parkeerterrein te verlichten. 

Voordelen parkeerterreinverlichting

Prolumia ledverlichting is zeer efficiënt en ideaal als parkeerterreinverlichting. Door diverse sensoren, een goed lichtmanagementsysteem en verschillende lenzen, is er voor iedere parkeerplaats ledverlichting beschikbaar.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen.
  • Minimaal IP65 – waterdicht, ideaal voor buitenruimtes.
  • Minimaal IK08 – impact- en vandalismebestendig.
  • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht.
  • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar).
  • (Draadloze) master-slavefunctie.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Populaire LED verlichting voor parkeerterrein
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen parkeerterrein LED verlichting

Veiligheid en overzichtelijkheid zijn van groot belang op een parkeerterrein. Om dit te waarborgen heeft de Europese Unie diverse normen opgesteld..

De norm voor verlichting van parkeerterreinen is beschreven in NEN 2443. Er wordt rekening gehouden met de functionele eisen en prestatie-eisen voor openbare parkeervoorzieningen

  • Minimaal CRI > 80
  • Waterdichte armaturen (minimaal IP65)
  • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
  • 4000K als meest toegepaste lichtkleur

PARKEERGEDEELTE TANKSTATION VERNIEUWD

Prolumia heeft een groot assortiment aan led-buitenverlichting. Toepasbaar op tal van toepassingsgebieden. Zo worden onze Pro-Flood armaturen gebruikt bij tankstation DC Berkel in Spijkenisse (Nederland). In het parkeergedeelte tussen het kantoor en het tankstation hingen nog grote halogeenlampen van 150W, en die waren dringend toe aan vernieuwing.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem parkeerterrein

Wanneer het gaat schemeren moet de verlichting op je parkeerterrein geactiveerd worden. Om kosten te besparen kies je daarom beter voor een lichtmanagementsysteem. Op deze manier wordt de verlichting op je parkeerterrein zo efficiënt mogelijk aangestuurd.

Denk aan onderling communicerende master-slave functie op uw armaturen, een bewegings- of dDenk aan de master-slavefunctie op armaturen, een bewegings- of dag/nachtsensor en diverse dimmogelijkheden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen we verschillende lichtmanagementsystemen voor integreren.

Lichtberekening voor een parkeerterrein laten maken

Om aan de juiste normen voor de verlichting van je parkeerterrein te voldoen, heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je parkeerterrein optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor je klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's