Verlichting warehouse

Een warehouse is vaak een grote ruimte die bestaat uit lange doorgaande paden met hoge stellingen. Vaak komt er weinig daglicht naar binnen en wordt er tevens lang achtereen gewerkt. Het toepassen van goede Een warehouse is vaak een grote ruimte die bestaat uit lange doorgaande paden, langs beide kanten omzoomd met hoge rekken. Vaak komt er weinig daglicht naar binnen en wordt er 24/7 gewerkt. Het toepassen van goede warehouseverlichting is bijgevolg essentieel. Het stelt werknemers in staat om op een productieve manier te werken, gaat vermoeidheid tegen, verhoogt de concentratie en zorgt tevens voor een veilige en overzichtelijke werkomgeving. Prolumia heeft een groot assortiment ledverlichting voor warehouses die voldoen aan alle eisen voor warehouseverlichting.

Voordelen LED warehouseverlichting

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentie-armaturen.
 • Bespaar nóg meer energie met intelligent lichtbeheer.
 • Veel verschillende opties voor efficiënte verlichtingsinstallaties.
 • Hoge efficiency.
 • Veilige werkomgeving.
 • Verhoog productiviteit en concentratievermogen.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor warehouses
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen warehouseverlichting

De Europese Unie heeft normen opgesteld voor de luxwaarden van binnenomgevingen en -toepassingen. Zo moet ledverlichting voor warehouses voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm.

Deze norm bepaalt dat ledverlichting voor warehouses, werkplaatsen of bedrijfshallen tussen de 100 lux (0pslag van producten) en 150 lux (gangpaden) per vierkante meter mag uitstralen.

 • NEN 12464-1
 • CRI >80
 • UGR <25
 • Tussen 100 en 150 lux
 • Beste kleurtemperatuur tussen 4000K en 6000K

VETUS | SCHIEDAM

Het distributiecentrum van VETUS in Schiedam (Nederland) was toe aan een verlichtingsupgrade. Doordat het complex uit veelal lange gangpaden met hoge opslagrekken bestaat, is het altijd weer een uitdaging om zowel boven- als onderaan de rekken nagenoeg hetzelfde lichtniveau te creëren. De Pro-Stock van Prolumia leent zich hier uitstekend voor.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem warehouse

Vaak zijn warehouses grote, hoge ruimtes waar dus veel verlichting nodig is. Dit kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen, aangezien de werktijd vaak 24/7 bedraagt. Gelukkig kan je energie besparen door het installeren van een lichtmanagementsysteem.

Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Zo kan je vanop afstand, met een sensor, een tijdsklok of een andere functie, de verlichting aansturen. Dit kan ook toegepast worden op ledverlichting voor warehouses, mits de juiste armaturen gekozen worden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen we verschillende lichtmanagementsystemen integreren.

Lichtberekening voor een warehouse laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor de verlichting van je warehouse, laat je best een professioneel lichtplan maken. Het vertelt je welke armaturen je nodig hebt en hoeveel je er moet ophangen om het warehouse zo goed mogelijk te verlichten. Dit is een lastige klus omdat je rekening moet houden met de noden van verschillende gebruikers.  Bij Prolumia vinden we het belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. Daar hoort ook de berekening van een lichtplan bij. We maken daarvoor gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Het kiezen van verlichting voor warehouses is van meerdere factoren afhankelijk. Aan de hand van de gegevens van het warehouse en de werkzaamheden die er uitgevoerd worden, stellen onze lichtspecialisten een lichtplan op. We houden daarbij uiteraard rekening met jouw wensen en ideeën. Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel bestaande uit de Relux-lichtberekening en de offerte. Het voorstel omvat ook een verklaring voor de verschillende keuzes.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's