Buitenverlichting voor woningbouw

Verlichting aan de buitenzijde van woningen heeft meer dan één doel. Niet alleen zorgt het voor een goede zichtbaarheid als de duisternis invalt, ook dient het een optimaal gevoel van veiligheid. Prolumia heeft een groot aanbod aan buitenverlichtingsarmaturen die breed toepasbaar zijn. Zo bieden wij verlichting aan voor galerijen, portieken en balkons in onder meer appartementencomplexen of residentiële wijken.

Voordelen LED verlichting voor buiten

Prolumia ledverlichting is zeer efficiënt en ideaal als buitenverlichting voor de woningbouw. Dankzij diverse sensortechnologieën, innovatieve lichtkleurschakelingen en andere slimme oplossingen, is er voor ieder buitenproject ledverlichting mogelijk.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele halogeenverlichting voor buiten.
  • Veel verschillende opties voor optimaal lichtbeheer.
  • Creëert een gevoel van veiligheid.
  • Zorgt voor een betere zichtbaarheid in het donker.
  • Onderhoudsvriendelijk.
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor buiten
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

IP waarde LED verlichting voor buiten

Alle ledarmaturen, dus ook die voor buitenverlichting, zijn in meer of mindere mate beveiligd tegen het binnendringen van stof en vocht. De weerstand tegen het binnendringen van vaste materialen en vloeistoffen wordt uitgedrukt in een IP-classificering, die internationaal is vastgesteld in de IEC 60529. De code bestaat uit twee cijfers die staan voor de mate van bescherming: het eerste cijfer heeft betrekking op vaste stoffen zoals stof en zand, het tweede cijfer op vloeistoffen zoals (regen)water. Voor ledverlichting voor buiten is het belangrijk dat het armatuur een minimale IP44 waarde heeft.

NIEUWE LED VERLICHTING VOOR ZORG- EN WOONLOCATIE

In woonzorgcentra speelt ledverlichting een grote rol. Niet alleen voor het comfort en veiligheid van de bewoners, maar ook voor begeleiders en personeel die elke dag hun handen uit de mouwen steken om de beste zorg te leveren. Woonlocatie SDW in Dinteloord (Nederland) heeft om deze reden voor de ledverlichting van Prolumia gekozen.

Bekijk referenties

Slimme buitenverlichting

De energiezuinige buitenverlichting van Prolumia is verkrijgbaar in een standaardversie, maar is ook beschikbaar met diverse sensorfuncties. Unieke sensorinstellingen zorgen voor meer veiligheid, betere zichtbaarheid en enorme besparingen.  Met de sensorversie van de slimme led buitenverlichtingseries van Prolumia kan je in drie stappen dimmen tussen 100, 20 en 0%. Door het licht te dimmen naar 20% bespaar je niet alleen op energie, maar zorg je ook voor een veilige basisverlichting van ruimtes waar dit noodzakelijk is.

Om nog meer rendement uit je buitenledverlichting te halen is ook aan-/uitschakeling op basis van daglicht mogelijk. Het detectiebereik, de (na-)brandtijd en de daglichtgevoeligheid zijn heel eenvoudig in te stellen. Hierdoor is de armatuur op elke situatie en behoefte aan te passen en heb je altijd de juiste buitenledverlichting.

Lichtberekening voor buitenverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor buitenledverlichting heb je een professioneel lichtplan nodig. Het geeft aan welke armaturen je nodig hebt en hoeveel stuks er nodig zijn om je woning optimaal te verlichten. Dat is geen eenvoudige klus, vooral omdat het gaat om een leefruimte gaat. Bij Prolumia kunnen we je daar gelukkig bij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen de tien werkdagen ontvang je een vrijblijvend voorstel met de Relux-lichtberekening en de bijhorende offerte. In de toelichting geven we uitleg bij onze keuzes en bij het behaalde lichtniveau. We doen dit aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, die bepalen hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht moet komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's