Appartment complex | Leiden (NL)
Projectinformatie

Grimbergen en van Putten Elektrotechniek raakte tijdens de eerste editie van ons in-huis event Point in gesprek met Robert van Heyningen (key accountmanager LED verlichting). Ze hadden een mooie uitdaging. Een aantal VvE's in Leiden wilde graag de conventionele portiek- en galerijverlichting vervangen door duurzame LED verlichting.

Advies was om vanwege zijn veelzijdigheid het waterdichte Prolumia LED Pro-Portal opbouwarmatuur toe te passen. Dit armatuur is speciaal ontwikkeld voor het verlichten van onder meer galerijen, trappenhuizen en bergingen.

Men kan binnen de appartementencomplexen op bepaalde plaatsen de gedimde functie inschakelen. Hiermee brand het armatuur in rust op ongeveer 20% en bij beweging op 100%. Met deze optie wordt nog meer bespaard op de energiekosten en wordt daarnaast ‘gewoon’ voldaan aan het gewenste lichtniveau.

De behuizing en de opalen lens van het armatuur is gemaakt van slagvast polycarbonaat (IK10). De levering van de armaturen aan Grimbergen en van Putten Elektrotechniek is gelopen via Oosterberg Den Haag. Een goede samenwerking tussen de betrokken partijen heeft geresulteerd in een snelle en adequate oplevering van het project waarbij het eindresultaat er mag zijn.

Betrokken partijen:

Gebruikte producten voor dit project
Wellicht ook interessant: